Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

25.11.2012 973

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANIN TANIMI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik

eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve

teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DALLAR ZORUNLU DERSLER

Güzellik Hizmetleri Dalı • Kozmetik

• Cilt Bakımı

Saç Bakımı Dalı

• Kozmetik

• Saç Şekillendirme ve Renklendirme

Vücut Bakımı ve Masaj Dalı

• Kozmetik

• Vücut Bakımı

Okulumuzda saç bakımı ve güzellik hizmetleri dalları bulunmaktadır.

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1. SAÇ BAKIMI

Tanımı: Kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında kuaförlük mesleğinin yeterliklerine sahip meslek

elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.GÜZELLİK HİZMETLERİ

Tanımı: Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı mesleğinin yeterliklerine

sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Bayan ve erkek kuaför salonlarında,

2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3. Masaj salonları ve merkezlerinde,

4. Kaplıca ve banyo tesislerinde,

5. Termal otellerde,

6. SPA, thalosso terapi ve bakım merkezlerinde,

7. Spor merkezleri ve salonlarında,

8. TV kanallarında,

9. Tiyatro salonlarında,

10. Sinema stüdyolarında,

11. Kozmetik satış noktaları,

12. Kozmetik imalatçılarında ,

13. Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb. yerlerde çalışabilirler.

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER

Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır.

1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının devamı niteliğindeki

programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş

yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.